Mijn eerste ontmoeting met Kavita

Het hoe en waarom van deze fansite door Frank Kanhai

Lieve mensen,

We zijn een fansite gestart voor het delen van dagelijkse berichten van en over onze wethouder, Kavita Parbhudayal. We doen een oproep aan mensen en vrienden van Kavita om hun bijdrage​ te leveren aan haar fansite. We  beginnen klein en daarna breiden we de website steeds verder uit.  

Maar waarom beginnen we überhaupt met het opzetten van een fansite voor  Kavita Een fansite is een pagina waar een groep mensen zich centraal organiseert en enthousiast is over één en dezelfde persoon.

Wellicht zijn er al fans van Kavita? Mogelijk heeft u een mooi verhaal over haar of heeft u ervaring met haar die u wilt delen? Over hoe u haar kent, of hoe uw eerste ontmoeting met haar was?  

Mensen en fans kunnen hun berichten over Kavita laten plaatsen op haar website. Het is een mooie verzamelplaats voor actuele nieuwtjes over Kavita en daarnaast kunt u ook  anderen vertellen over haar website. Kavita zal ook berichten plaatsen voor de website. De site wordt beheerd door twee jongere fans. Zij hebben het ontworpen en houden het actueel. 

Terug naar de vraag die ik al eerder stelde: waarom heb ik het initiatief genomen om een fansite te maken voor wethouder Kavita Parbhudayal? Ik kende Kavita niet en zij kende mij ook niet. Ik had weleens van een bekende Haagse politicus gehoord tijdens een bijeenkomst. Een man  vertelde  over een kleine gemotiveerde Hindustaanse dame die goed werk doet als topambtenaar op het Haagse stadhuis. Zij was eerst de dame van de afdeling Financiën van de gemeente Den Haag en nu is zij wethouder! 

Toen ik een jaar later hoorde dat Kavita in juni 2018 wethouder werd, dacht ik er aan om haar uit te nodigen voor de jaarlijkse Nelson Mandela Walk die wij samen organiseren met de Zuid-Afrikaanse ambassade. Ik mailde haar secretariaat over ons verzoek en ik werd uitgenodigd door wethouder Kavita om op haar kantoorkennis te maken.

 Zie de foto van onze eerste ontmoeting. Ik raakte met de wethouder in gesprek en ze vertelde dat zij was gevraagd om wethouder te worden in Den Haag. Dat vond ik heel bijzonder om te horen. Ze vertelde dat ze geboren was in Nickerie (Suriname) en over haar ouders die naast haar wonen. Ik nodigde haar uit voor de Nelson Mandela Wandeling en verzocht haar of zij de wandelaars samen met de Zuid-Afrikaanse ambassadeur wilde toespreken en na afloop de medailleuitreiking te willen doen.

Kavita vertelde mij over haar passie voor wandelen, fietsen en bergbeklimmen. Ik dacht weer: ‘Wauw, wat een sportieve wethouder!’ Nu, meer dan drie jaar later, is er een sportieve klik ontstaan tussen Kavita en mij. Zij wandelt met ons en doet de medailleuitreiking als haar drukke agenda dat toelaat. 

Uit dankbaarheid en liefde voor het wandelen heb ik spontaan de eerste Wethouder Kavita Parbhudayal Wandeling bedacht en samen met ons team in oktober georganiseerd. Op een regenachtige dag hebben 150 wandelaars mee gewandeld! Dat vond ik zo ontzettend mooi!  Door deze fansite hoop ik dat u haar beter leert kennen en op de hoogte raakt van al het mooie werk wat zij doet. Dat zij een voorbeeld zal zijn voor jongeren zodat zij enthousiast worden en net als ik denken: ‘Wauw wat een bijzondere persoonlijkheid is Kavita!’

Ik dacht aan de woorden van Nelson Mandela… ”It Always Seems Impossible Until It’s Done.”

 Frank Kanhai